Волинянину повідомили про підозру у підробці довідок для виїзду через Ягодин

06 Квітня 2022, 16:04
Ягодин 497
Ягодин

Військовозобов’язаному жителю Донеччини не вдалося виїхати у Польщу з підробленими волинянином документами.

25-річному жителю села Зелене Луцького району повідомлено про підозру у виготовленні підроблених документів та сприянні в незаконному переправленні особи через державний кордон з корисливих мотивів. Про це повідомляють у прокуратурі Волині .

35-річному жителю міста Краматорська Донецької області повідомлено про підозру у пособництві у підробленні офіційних документів та використанні завідомо підроблених документів (ч.5 ст.27 ч.3 ст. 358, ч.4 ст. 358 КК України).

Увечері 26 березня мешканець Донеччини, аби виїхати у Республіку Польща через пункт пропуску «Ягодин», надав прикордонникам підроблені волинянином за винагороду у 60 тисяч гривень тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, картку обстеження та медичного огляду та довідку військово-лікарської комісії.

Перетнути кордон йому не вдалося.

Триває досудове розслідування. Обом чоловікам доведеться відповідати за скоєне.

Санкцією ч 3 ст. 332 КК України за сприяння в незаконному переправленні особи через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024