Польща створить «сухий порт» для експорту української агропродукції

06 Квітня 2022, 17:37
Експорт 898
Експорт

Український уряд продовжує переговори з іншими країнами з приводу підвищення спроможності експортувати продукцію, особливо зернову.

Про це інформує Міністерство агрополітики та продовольства України.

Польща наразі працює над створенням «сухого порту» на кордоні, з метою збільшення пропускної спроможності перевезень для експорту української агропродукції, зокрема до третіх країн.

5 квітня міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський провів онлайн-зустріч із віцепрем'єр-міністром – міністром сільського господарства та розвитку сільських територій Республіки Польща Генріком Ковальчиком.

Під час зустрічі сторони обговорили питання, пов’язані із налагодженням безперебійних поставок вантажів агропродовольчої продукції з України до традиційних експортно залежних ринків, а також питання пошуку альтернативних логістичних шляхів їх відправки транзитними коридорами через ЄС. 

Крім того, сторони обговорили умови взаємної сертифікації продукції тваринного походження на ринки обох країн, та процес нотифікацій по експортним вантажам, задля пришвидшення  проходження відповідних процедур на кордоні та транспортування. 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024