150 мільйонів євро від німецького банку витратять на підтримку бізнесу

08 Квітня 2022, 09:37
Євро 460
Євро

Україна отримає 150 мільйонів євро від Кредитної установи для відбудови (KfW) на підтримку малого та середнього бізнесу.

Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів України.

Нагадаємо, 6 квітня Кабмін схвалив проєкт угоди про позику на 150 мільйонів євро. А 7 квітня міністр фінансів Сергій Марченко та директор KfW по регіону Східна Європа, Кавказ та Центральна Азія Олаф Цимелька підписали Угоду про надання кредиту в розмірі 150 мільйонів євро.

Відповідно до умов Угоди кредит надають строком на 15 років (з урахуванням пільгового періоду відстрочення погашення основної суми кредиту – 5 років) за плаваючою процентною ставкою з можливістю конверсії на фіксовану ставку після повної виплати кредиту.

За кошти кредиту будуть відшкодовані витрати уряду України на фінансування малого та середнього бізнесу. Цей кредит – це додаткова підтримка для державного бюджету, яка зараз вкрай необхідна Україні.

«Я хочу подякувати представникам уряду Федеративної Республіки Німеччина та KfW за їхню підтримку у цей вирішальний для України період. Надані кошти дозволять зміцнити фінансову систему нашої країни, а також продовжити реалізацію державних програм з підтримки малого та середнього бізнесу в Україні», – зазначив під час підписання Сергій Марченко.

Довідково:

KfW – німецький державний банк розвитку зі штаб-квартирою у Франкфурт-на-Майні, заснований у 1948 році як складова частина Плану Маршалла, програми економічної допомоги європейським державам після Другої світової війни.

Сьогодні KfW є третім за величиною активів банком ФРН.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024