Уряд спростив реєстрацію сільгосптехніки під час війни

14 Квітня 2022, 16:39
Сільгосптехніка 756
Сільгосптехніка

Кабінет Міністрів ввів спрощену процедуру тимчасової реєстрації машин у період дії воєнного чи надзвичайного стану.

Про це повідомляє пресслужба міністерства аграрної політики та продовольства.

Тобто на період воєнного стану скоротили перелік документів для реєстрації машин до мінімально необхідного. Огляд машин під час реєстрації здійснюватимуть державні інспектори за можливості. Головні управління Держпродспоживслужби за принципом екстериторіальності прийматимуть заяви щодо реєстрації машин.

Постанова передбачає також, що протягом шести місяців із дня припинення або скасування дії воєнного чи надзвичайного стану фізичні особи та суб’єкти господарювання, які експлуатують машини, що перебували на тимчасовій реєстрації в період дії воєнного чи надзвичайного стану, зобов’язані здійснити державну реєстрацію машин відповідно до вимог Закону України «Про дорожній рух» та зазначеного Порядку.

У разі встановлення факту обтяження такої машини чи подання документів, інформація в яких не відповідає відомостям відповідних державних реєстрів і баз даних під час державної реєстрації, та/або машину не зареєстровано протягом шести місяців із дня припинення або скасування дії воєнного чи надзвичайного стану, таку машину вважатимуть незареєстрованою.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024