Громади Рівненщини виділили півтори тисячі гектарів для всеукраїнської акції «Сади Перемоги»

14 Квітня 2022, 17:33
Акція «Сади Перемоги» 1093
Акція «Сади Перемоги»

В Україні стартувала всеукраїнська ініціатива «Сади Перемоги». Рівненщина теж долучається до акції.

Про це повідомив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

«Кожен клаптик землі для вирощування зернових, овочів та інших культур. Учасником проєкту може стати кожен. Просто використайте свій сад, город чи балкон для садівництва овочів, фруктових дерев, ягід чи інших культур. І розкажіть про це своїм друзям», – зауважив Віталій Коваль.

За його словами, громади Рівненської області уже готові виділити для ініціативи 1 550 гектарів землі. Найбільше площ надала Рокитнівська ТГ – 354,8 гектара.

Ініціатива «Сади перемоги» повинна допомогти запобігти продовольчій кризі в Україні. Жителі громад мають мобілізувати зусилля, а бізнес та міжнародні партнери – допомогти українцям насінням, добривом, новітніми технологіями вирощування та іншим.

«Проєкт має кілька цілей, насамперед забезпечення продовольчої безпеки українців, також певний вклад в економічну безпеку, і це важливо з точки зору зайнятості населення. Враховуючи те, що зараз багато хто втратив можливість працювати. Це дійсно правильна ініціатива і вона матиме масштабний характер та буде підтримана усіма українцями», – зазначив перший заступник міністра агрополітики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі 5 каналу.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024