В Україні активно відновлюють роботу заклади харчування: скільки їх працює
Малі та середні заклади харчування починають активно працювати в Україні, зокрема їхня кількість стала активно зростати після деокупації Півночі України на початку квітня.
Про це йдеться у дослідженні ІТ-компанії Poster, яка займається автоматизацією закладів.
Загалом, кількість відкритих закладів зросла у всіх регіонах, крім Сходу країни. Краще за інших відновилася Закарпатська область, сьогодні там працюють 86% закладів від довоєнної кількості. У Хмельницькій – 83%, у Чернівецькій – 81%, у Львівській – 79%, у Волинській – 77%. У Рівненській області працює 75% закладів.
У столиці України вже працює 40% малих та середніх закладів у порівнянні із довоєнним показником 23 лютого, у Київській області – 41%. Для порівняння, наприкінці березня у Києві було лише 18% закладів, що працюють, у Київській області – 16%.
Менш ніж за місяць кількість відкритих закладів у Чернігівській області зросла з 1% до 20%, у Сумській – з 16% до 49% від клієнтів Poster у порівнянні із довоєнним показником.
Найскладнішою залишається ситуація у Харківській, Донецькій та Луганській областях: там відповідно працюють 9%, 5% та 0% закладів від кількості, що працювала напередодні війни.
Дослідження охоплює понад 9 тисяч клієнтів у всій країні.