Нацбанк розпочав роботу над пам'ятною монетою, присвяченою боротьбі України з агресією рф

06 Травня 2022, 10:23
Національний банк України / Фото з офіційної сторінки у фейсбуці 464
Національний банк України / Фото з офіційної сторінки у фейсбуці

Національний банк України розпочинає роботу над створенням першої пам’ятної монети із серії, що розповідатиме світу про український загальнонаціональний героїчний спротив російським загарбникам.

Про це повідомила пресслужба Нацбанку України.

Національний банк оголосив результати голосування за ескізи і творчі роботи, присвячені боротьбі України з російською агресією, з яких вибрали остаточну роботу для створення пам'ятної монети, яка називатиметься «В єдності – сила».

«В умовах війни український народ демонструє абсолютну та незламну єдність. «І доки буде народ дружно триматися купи, незламно стояти всі за одного, а один за всіх, доти ніяка ворожа сила не переможе його», – так сказав в історичній повісті «Захар Беркут» Іван Франко», — прокоментував заступник Голови Національного банку України Олексій Шабан.

«Сила, яка відображатиме всенародне єднання українців у боротьбі проти російського агресора, а також міжнародну підтримку, яку надає Україні весь світ», — Олексій Шабан.

Планується, що один бік цієї монети буде відтворено за мотивами ескізу «Єдність – сила» авторства Аліни Малюти, що увійшов до п’яти кращих ескізів за підсумками відкритого голосування; інший – за мотивами ескізу «Допомога країн-партнерів» авторства Сергія Топкіна, який також брав участь у конкурсі.

Також зазначається, що інші ескізи та творчі роботи Національний банк також втілюватиме в нумізматичній продукції України (пам’ятних монетах, медалях, сувенірних банкнотах тощо), про що буде повідомлено додатково.

Читайте також: Оголосили конкурс на створення скульптури керамічного півника з Бородянки

Ескіз Аліни Малюти
Ескіз Аліни Малюти

Ескіз Сергія Топкіна
Ескіз Сергія Топкіна

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024