Ковельчан закликали заплатити земельний податок: надходження впали наполовину

06 Травня 2022, 11:50
Податок / Фото ілюстративне 514
Податок / Фото ілюстративне

Через повномасштабну війну у Ковельській громаді склалася катастрофічна ситуація зі сплатою податків за землю та нерухоме майно.

Про це повідомив міський голова Ковеля Ігор Чайка у фейсбук.

Він зазначає, що люди перестали платити за оренду землі, за нерухоме майно. За січень-березень 2022 року до бюджету Ковельської громади надійшла лише половина земельного податку з фізичних осіб – 50,7%, а податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – лише 40%.

«Знаю, що у багатьох – фінансова непевність. Хтось виїхав, хтось зовсім втратив роботу. Війна викручує руки… Але наша громада не зможе без коштів, які формуються з ваших податків. Не зможуть військові, не зможуть комунальники – прибирати, вивозити, розчищати й ремонтувати. Тому, по можливості: гасіть борг за земельний податок. Дуже прошу з усією серйозністю поставитися до цього питання», – закликав Ігор Чайка.

На засіданні комісії зі сплати податків до Ковельської громади розглянули перелік осіб, які досі цього не зробили. Розуміючи, що причини несплати можуть бути різні, тут вирішили практикувати індивідуальний підхід – звертатися, спілкуватися, просити не ігнорувати цю важливу фінансову складову.

«Бо вона – частина загального благополуччя громади у майбутньому. Яке не обіцяє бути легким», – констатував міський голова.

Дізнатися про суми боргу та поточних нарахувань у 2022 році, плати за землю та податку на нерухоме майно, можна звернувшись за адресою: Ковель, вул. Чубинського, 1, каб. 101,103.

Телефон – 0508761401.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024