Викрили протиправну діяльність столичного товариства, яке імпортувало автівки через Ягодин

05 Травня 2022, 18:03
Авто 710
Авто

У воєнний час співпраця українських митників із закордонними колегами лише посилюється. Завдяки їй та системній роботі Департаменту міжнародної взаємодії Держмитслужби України волинським митникам вдалося викрити протиправну діяльність київського товариства. 

Воно ошукало державу на понад 1 мільйон гривень митних платежів, які необхідно було сплатити під час імпорту легкових автомобілів. Про це інформує Волинська митниця.

Загалом 23 транспортні засоби ввозились через пункт пропуску «Дорогуськ-Ягодин» та оформлялися на митному посту «Ковель» у минулому, довоєнному році. Під час випуску у вільний обіг цих автомобілів заступник директора підприємства подавала до митного оформлення неправдиві відомості про продавців (відправників), покупців (одержувачів) та фактурну вартість придбаних у країнах Європи вживаних авто. 

Виявити розбіжності дозволив аналіз документів, наданих на запит української сторони митними органами Польщі, Нідерландів, Швеції.

Відтак, волинські митники склали протокол про порушення митних правил за ст. 485 Митного Кодексу України. Дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру, а також інші протиправні дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024