Аграрії у Турійській громаді на 100% посіяли зернові культури

06 Травня 2022, 14:29
Посівна кампанія / Фото ілюстративне 483
Посівна кампанія / Фото ілюстративне

Очільник Турійської громади Олексій Безсмертний розповів про те, як відбувається посівна кампанія, оскільки у зонах бойових дій зірвався початок посівної кампанії і українцям може загрожувати дефіцит продуктів у майбутньому.

Про це йшлося під час телерадіомарафону «Аверс» 28 квітня.

«Спілкуючись з аграріями, я знаю, люди ще не садились, бо погодні умови складалися так, що де не озимина, то ще влізти в землю-огород ще не дуже можливо було. То посадка картоплі чи ще якихось культур була неможлива. Плюс підготовка до Великодня», – сказав Олексій Безсмертний про ситуацію перед Великоднем.

На посівну кампанію також вплинули погодні умови.

«Аграрії на сьогоднішній день в цілому зерновими на 100% відсіялись. Єдине що, мені сказали, що соя не посіяна, але так як вона любить тепло, тому це не через безгосподарність, а просто очікуються погодні умови. Ще не посіяна кукурудза. В основному посіяний соняшник», –  розповів Олексій Безсмертний.

Він також додав, що з початку повномасштабної війни 16 земельних ділянок у Турійській громаді надали в оренду за спрощеною процедурою, терміном на 1 рік. Це 160 гектарів, які вже обробляються і засіяні. Серед господарників є такі, які захотіли брати землю навіть ту, яка потребує в цьому році фінансових вкладень і яка не принесе прибутків у цьому сезоні.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024