Двом волинянам повідомили про підозру за підроблені звільнення від мобілізації за 15 тисяч євро

06 Травня 2022, 13:11
Євро 574
Євро

Двом волинянам повідомили про підозру у вчиненні за попередньою змовою закінченого замаху на шахрайство у великих розмірах, підбурювання до замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі та сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України з корисливих мотивів.

Про це інформує Волинська обласна прокуратура.

У квітні 2022 року чоловіки, дізнавшись, що їхній знайомий хоче уникнути мобілізації, запевнили його, що можуть вирішити питання. Сказали, що можуть допомогти отримати довідку військово-лікарської комісії про непридатність для проходження військової служби в ЗСУ та подальшого безперешкодного виїзду за кордон у період воєнного стану.

Свої послуги ошуканці оцінили у 15 тисяч євро, запевнивши, що ці кошти необхідні для передачі посадовцям лікарняних установ і районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Згодом чоловіки надали «замовнику» обіцяні документи (насправді – підроблені) й одержали від нього оплату – 13 200 доларів США, яку мали намір використати на власний розсуд, проте не встигли, бо їх викрили правоохоронці.

Триває досудове розслідування, яке провадить СУ ГУНП в області.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024