Базарний день у Нововолинську: які ціни на розсаду та як правильно її садити

08 Травня 2022, 10:25
Розсада ранньої капусти 917
Розсада ранньої капусти

Останній місяць весни – це сезон городів, в цьому можна пересвідчитися, якщо потрапити на ринок до Нововолинська. Тут пропонують розсаду на будь-який смак і гаманець.

Про те, як обрати саджанці та правильно доглядати за ними дізналася кореспондентка Район.Іваничі.

На Нововолинському ринку, як завжди людно. Одні поспішають туди за новим одягом, хто за продуктами. Проте, вправні господарі ще з самого рання скуповують розсаду.

Від якості розсади залежить ваш майбутній урожай, і тому дуже важливо висадити найкращі сіянці. Городники, які не мають часу вирощувати її самостійно, проте хочуть мати овочі з власної грядки, мають широкий вибір розсади на ринках.

Читайте також: Музиканти з Нововолинська збирають кошти на авто військовим

Заходжу на продуктовий відділ і бачу скупчення народу. Господині пропонують купити саджанці на будь-який смак. В асортименті є цвітна рання, савойська, салатна, кругла рання і надрання капуста. Ціни переважно однакові – 20 гривень за 12 саджанців.

«Найпопулярніша у мене голландська капуста. Вона славиться своєю врожайністю, невибагливістю до відходу, стійкістю до несприятливих погодних умов, хвороб і шкідників. Цей сорт беруть найбільше. Покупці, які люблять довго спати – обирають з того що є, адже її розібрали ще до 10 ранку», – сміється один з продавців.


Проходжу ще кілька метрів – ситуація та ж сама. Прилавки напівпусті, а кількість покупців не змінюється. Всі намагаються обрати сорт, який до смаку. З різних сторін лунають питання: Як? Де? Коли?

«Капусту варто садити не дуже глибоко. Її можна заглиблювати до першого справжнього листочка. Ранні сорти можна висаджувати вже, з пізніми ще варто зачекати. Ну і головне – не забувати її поливати. Ось і вся математика», – розповідає досвідчена продавчиня.

Тому, господарі та господині, дачники та дачниці не зволікайте. Вчасно посаджена та доглянута розсада – запорука добротного врожаю.

 

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024