Як на Рівненщині працює фірма з виробництва паркету, що переїхала з Києва через війну

08 Травня 2022, 15:03
Фото: скріншот з відео Рівненської ОВА ВІДЕО 539
Фото: скріншот з відео Рівненської ОВА

На Рівненщині запрацювало ще одне підприємство, яке релоковане з Києва. Це фірма, яка спеціалізується на виробництві натурального паркету. 

Потужності розмістили на базі місцевого деревообробного підприємства та планують створити ще два десятки нових робочих місць, пише Суспільне.Рівне. 

Андрій Кущенко показав зразки паркету, який його фірма “Арт Вуд Паркет” до війни виготовляла у Києві. Відтепер він працюватиме у Костополі, де й розмістив свої потужності.

«24 лютого ми зупинили виробництво у Києві і два місяці нічого не робили. Я почав шукати інформацію, знайшов програму релокації і вибрав Рівненську область, зокрема, Костопіль. Тому, що я шукав деревообробне діюче підприємство, на базі якого я релокуюся і буду швидко запускатися», — зазначив керівник фірми Андрій Кущенко.

За словами начальника ОВА Віталія Коваля, до початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну, керівники обох підприємств не були знайомими.

«Сьогодні вони мають чітку синергію, коли виробничі потужності рівненського підприємства дають можливості випускати продукцію з високою доданою вартістю, зокрема, паркетну дошку і разом створювати продукт, продавати через канали продажів на експорт, на внутрішній ринок України», – сказав Віталій Коваль.

Паркет компанія виготовляє 20 років, переважно працюють з деревиною горіха. До Костополя зі столиці переїхали троє працівників, ще 20 робочих місць планують створити на місці.

«Якщо говорити про об'єми, то я бачу, що десь до десяти тисяч квадратних метрів в місяць ми можемо тут налагодити», — додав Андрій Кущенко.

Станом на 6 травня на Рівненщині вже працює 21 бізнес, переміщений із постраждалих регіонів. Це підприємства, які займаються кавою, м’ясом, ІТ-технологіями тощо.

Читайте також: Для релокованого підприємства на Рівненщині видали перший «нульовий» кредит

 

 
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024