У перший тиждень травня волинські браконьєри завдали шкоди природі на понад 40 тисяч гривень

11 Травня 2022, 10:17
Браконьєри завдали шкоди природі 562
Браконьєри завдали шкоди природі

У період з 2 по 9 травня волинські рибоохоронці викрили на місцевих водоймах 32 порушення Правил рибальства, серед них дев’ять грубих за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Про це інформує пресслужба рибпатруля.

Такі порушення викрили:

2 травня на озері Глухівське, поблизу села Глухи Дубечанської громади Ковельського району. Громадянин сітним знаряддям лову встиг зловити 7 карасів сріблястих, 1 лина, 1 плітку та 2 карликові соми, загальною вагою 3,3 кілограма риби.

Завдав він збитків рибному господарству на суму 14 331 гривеню. Рибпатрульні склали на порушника протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП, який передадуть до суду для притягнення браконьєра до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

5 травня на Хрінницькому водосховищі, поблизу села Гумнище Берестечківської громади Луцького району. За допомогою п’яти сітних знарядь лову два порушники зловили 3 кілограми риби (2 лящі, 6 карасів сріблястих), чим завдали шкоди рибним запасам на 12 784 гривень. На кожного з громадян склали по протоколу за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які направлять до суду. Знаряддя лову вилучили.

5 травня на річці Стир, поблизу села Годомичі Колківської громади Луцького району. 6 травня на озері Синово Сереховичівської громади Ковельського району в ході спільного рейду з працівниками Нацполіції. 8 травня на озері Шині, поблизу села Віл Любешівської громади Камінь-Каширського району під час рибоохоронного рейду з працівниками Нацполіції та Держекоінспекції Волині.

У цих випадках порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству. На громадян склали протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готують до передачі  в районні суди для притягнення порушників до відповідальності. Знаряддя лову рибоохоронці вилучили.

«Протягом тижня на порушників наклали 1 054 гривні штрафів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 41 820 гривень. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 21 кілограм водних біоресурсів та 38 заборонених знарядь лову.

Склали три акти виявлення та вилучення безгосподарського майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024