Місяць «нульового розмитнення»: через Ягодин придбані авто не пускатимуть

11 Травня 2022, 12:18
МАПП Ягодин 50894
МАПП Ягодин

Місяць «нульового розмитнення: на Волині відзначають високофахову роботу декларантів і наполегливо просять їх більше не виставляти попередніх повідомлень (ПДГ) на ввезення авто громадянами через пункт пропуску «Дорогуськ – Ягодин».

Про це інформують у Волинській митниці.

9 квітня 2022 року Волинська митниця розпочала етап практичної реалізації норм Закону України №2142-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану».

Хронологія першості вказує одразу на два ПЕРШИХ автомобілі, які у цей день в'їхали на митну територію України із пільгами, що дав їхнім власникам закон.

ПЕРШИМ на митному посту Ягодин, відповідно до попередньої декларації для громадян, пропустили для наступного випуску у вільний обіг на митному посту «Луцьк» «Мерседес» 2012 року випуску. Доставка та випуск у вільний обіг цього авто здійснювалась 11 квітня.

Водночас ПЕРШИМ випущеним у вільний обіг за новими правилами у зоні діяльності Волинської митниці став «Ніссан» 2000 року випуску, який оформили на митному посту «Ковель». Оскільки це місце доставки працює цілодобово, 9 квітня о 18.09, через пів години після подання декларації, власник автомобіля отримав митне посвідчення для державної реєстрації авто. В обох випадках митниця констатує високофахову роботу декларантів, які швидко опанували зміни, внесені у законодавство на період воєнного стану.

З того часу минув календарний місяць, впродовж якого у зоні діяльності Волинської митниці громадянами уже оформлено у вільний обіг 15240 одиниць транспортних засобів. У розрізі митних постів:

м/п «Луцьк» – 6681 од.

м/п «Ковель» – 4068 од.

м/п «Ягодин» – 3372 од.

м/п «Володимир Волинський» – 1119 од.

Громадяни – власники цих транспортних засобів отримали від держави пільг на понад 1,7 мільярда гривень.

Однак, ажіотажний попит спричинив кількасотенні черги на в'їзд до України автомобільного транспорту, в тому числі – гуманітарної допомоги та товарів критичного імпорту. Відтак, Кабінет міністрів України розпорядженням №354-р, що уже набуває чинності (опубліковане у газеті «Урядовий кур'єр»), визначив на Волині лише «Устилуг» пунктом пропуску, де можливо здійснити переміщення транспортних засобів, придбаних за межами митної території України громадянами України.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024