Фармацевти з Луцька, котрі готують мазі військовим, дякують усім за допомогу

14 Травня 2022, 14:42
Фармацевти з Луцька, котрі готують мазі військовим, дякують усім за допомогу 632
Фармацевти з Луцька, котрі готують мазі військовим, дякують усім за допомогу

Викладачі та студенти факультету хімії та фармації Волинського національного університету, де готують мазі для військових, показали, як їхні засоби допомагають бійцям.

На світлинах, які надали волонтери, помітно, як при застосуванні мазей загоюються рани у військових. 

«Хочу подякувати усім, хто наразі в групі за активну допомогу нам, «Алхімікам». Кожен з вас трохи наблизив День Перемоги: хтось сировиною, хтось баночками і перевезенням, хтось грошима, хтось працею, хтось словом і ділом. 

Тому дякую усім, кому не все одно, що відбувається за вікном, хто є небайдужим до нашої біди, хто віддає іноді останнє, але знає, що все, що ми робимо – це для наших хлопців, які боронять наш спокій, нашу волю, нашу Україну. 

Ви всі – герої тилу. Статистика свідчить, що на одного бійця має бути 10 людей, які працюють в тилу. Тож в нашому поки що маленькому колективі, сподіваюсь, буде злагода, взаєморозуміння, мир і довіра», – зазначила ініціаторка проєкту Катерина Сметаніна, викладачка університету.

Разом з тим фармацевти Волині продовжують активно готувати ліки для фронту (мазі, настойки, пігулки). Однак для безперебійного процесу знову бракує сировини: трав, фармацевтичних препаратів та ін. 

Викладачі та студенти факультету хімії та фармації просять допомогти у зборі коштів для закупівлі сировини та необхідних матеріалів для полегшення виробничого процесу (більшість робиться вручну: проціджування, пресування, прогрівання тощо). 

Нагадаємо, що з трав необхідні: календула, подорожник, обліпиха заморожена або олія з обліпихи, багно, деревій, фенхель, евкаліпт, чистотіл, кропива, ромашка, дуб, лопух. 

З фармпрепаратів: вітаміни А, Е, Д, гіоксизон, рифампіцин, вазелін, фурацилін, стрептоцид, дитячий крем. 

Для мазевих основ необхідні олія (соняшникова та оливкова) та смалець.   

Окремо сировину та інгредієнти можна приносити до хімічного корпусу ВНУ. 

Будемо раді будь-якій допомозі від небайдужих громадян.   К.тел. 095 734 2701, 063 845 0034

Гроші можна переказувати на реквізити: 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024