За тиждень на західному кордоні затримали понад сотню правопорушників

19 Травня 2022, 12:10
За тиждень на західному кордоні затримали понад сотню правопорушників 1345
За тиждень на західному кордоні затримали понад сотню правопорушників

За минулі 7 днів травня через західні кордони України з ЄС та Молдовою (на Буковині) пропущено близько 500 тисяч осіб та майже 130 тисяч транспортних засобів.

Про це інформують у ДПСУ.

За цей час за спробу нелегального перетину державного кордону на ділянці відповідальності Західного регіонального управління було затримали понад 100 осіб. 64 з них спробували незаконно перетнути кордон через пункти пропуску.

Виявлені правопорушники намагалися використати документи з ознаками підробки, а також такі, які не дають право перетину кордону. Відповідно до вимог чинного законодавства всіх передали представникам національної поліції.

Ще 38 від загальної кількості намагались потрапити за кордон «навпростець», в обхід визначених місць перетину. На них склали матеріали про адмінправопорушення та передано до суду. Санкції за ці дії передбачають накладення штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Крім того, прикордонники виявили понад 500 грамів сильнодіючого наркотичного засобу «Амфетамін», припинено незаконне переміщення через кордон майже 16 тисяч пачок сигарет.

Також виявили 120 набоїв до автоматичної стрілецької зброї калібру 5,45 мм та знайшли невідповідність даних у товаросупровідних документах майже на 2 мільйони гривень.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024