У Турійську розпочало роботу підприємство з Краматорська

18 Травня 2022, 12:00
У Турійську розпочало роботу підприємство з Краматорська 698
У Турійську розпочало роботу підприємство з Краматорська

Понад тридцять волинян та переселенців почали працювати на новому підприємстві ТОВ «Варно» у Турійську.

Підприємство розпочало свою роботу 17 травня. Про це інформують на сайті Волинського обласного центру зайнятості.

Власник Євгеній Кушнір розповів, що до активної фази війни мав бізнес у Краматорську. Понад двадцять років він у швейному бізнесі. Свого часу його працівники навіть відшивали сорочки для бренду Вороніна.

Зараз же мають замовників закордоном, тож наразі й планують працювати на експорт. Працевлаштувати людей допомогли у Турійській районній філії Волинського обласного центру зайнятості. Виробничі потужності підприємства розташували у колишньому Будинку школяра. У нашій області їм пропонували приміщення ще у Володимирі та Горохові. Однак за багатьма параметрами найбільш зручним став Турійськ.

Нині, у перший робочий день, на підприємство завітав  очільник обласного центру зайнятості Роман Романюк. За його словами, зараз дуже важливо розвивати економіку й працювати. «Дякую за те, що обрали Волинь для свого бізнесу. Бажаю плідної роботи та хороших замовників», - звернувся він до керівництва. Також додав, що з задоволенням придбає нову сорочку, яку шитимуть тут, якщо, звісно, у підприємців буде роздрібна торгівля.

Директорка ТОВ «Варно» Інна Калєкіна розповіла, що це лише перший цех, де відшиватимуть вироби. В планах відкрити ще два – розкрійний та пакувальний. Загалом тут працюватиме до ста людей. До речі, дехто з колишніх робітників, які були у Краматорську, теж переїхав до Турійська. Так, на цьому підприємстві працюватимуть, а заразом і навчатимуть «новачків» семеро переселенців.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024