Підприємство на Дубенщині працевлаштовує переселенців

19 Травня 2022, 11:26
Підприємство на Дубенщині працевлаштовує переселенців 576
Підприємство на Дубенщині працевлаштовує переселенців

На Дубенщині вже понад п'ять років працює приватне підприємство ТОВ «Дубава», яке займається переробкою деревини. Сьогодні на підприємстві працюють дев'ять осіб, які тимчасово перебувають на Дубенщині у зв’язку з військовою агресією росії на Україні. Всі вони офіційно працевлаштовані та мають соціальні гарантії.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Дубенської РВА.

«Більшість людей даної категорії, які працюють в нас, планують залишатись в нашій громаді й надалі. Вони втратили житло і їм вже немає куди повертатись, тому шукають роботу тут. На «Дубаві» були вакансії і спільно з місцевою філією центру зайнятості нам вдалось працевлаштувати 9 осіб з числа вимушено переміщених», – розповідає директор товариства Володимир Кислюк.

Підприємство подало заявку на державну компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, та найближчим часом отримає по 6500 гривень за кожного такого співробітника. Таку допомогу можна отримувати два місяці – за перший та другий місяць роботи вимушеного переселенця.

Незважаючи на воєнний стан, товариство працює стабільно та вчасно сплачує усі податки. Сьогодні роботою на підприємстві забезпечені 66 працівників, за 4 місяці цього року підприємством сплачено понад 300 тисяч гривень ПДФО.

Крім підтримки економічного тилу ТОВ «Дубава» активно займається волонтерством – від партнерів з Литви надійшло більше 10 вантажних автомобілів з гуманітарною допомогою, придбано і передано на ЗСУ бензогенератори, бронежилети, надавались дрова для обігріву блокпостів.

Читайте також: Ситуація з пальним на заправках у Дубенському районі станом на ранок

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024