У Варшаві відкрили консультаційний центр для українців Дія.Бізнес

18 Травня 2022, 10:52
Дія.Бізнес у Варшаві 1048
Дія.Бізнес у Варшаві

Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство економічного розвитку та технологій Польщі, Польська агенція інвестицій та торгівлі, Польський Офіс Урядового уповноваженого з питань кібербезпеки за підтримки компанії Mastercard відкрили центр Дія.Бізнес у Варшаві.

Відбулося це 17 травня, інформують на Урядовому порталі.

Від 18 травня кожен українець у Польщі зможе безоплатно отримати в центрі Дія.Бізнес фахові консультації щодо ведення бізнесу, перебування, проживання та працевлаштування на території Польщі.

Які саме послуги надаватимуть громадянам України в центрі Дія.Бізнес у Варшаві?

Консультації щодо відкриття бізнесу в Польщі. Дорожня карта, що надаватиметься за запитом на відкриття МСБ, міститиме всю інформацію про законодавчі норми Польщі, а також інформацію щодо:

  • найкращих практик ведення бізнесу в Польщі зокрема та Європі загалом;
  • податкового навантаження;
  • спрощеної реєстраційної системи;
  • ресурсів підтримки бізнесу та інше.

Консультації щодо отримання статусу біженця або інших правових підстав перебування на території Польщі.

Консультування та надання інформації щодо житла та проживання в Польщі, екстрені контакти та ресурси підтримки з робочими місцями й працевлаштуванням у Польщі.

Центр Дія.Бізнес у Варшаві розташований за адресою: Bagatela, 12 (https://goo.gl/maps/8wqVuTKrD3CVNAGF9).

Відвідування та отримання консультацій у центрі Дія.Бізнес у Варшаві відбувається за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/Hv5oe6dw7NV7SpLR8

Консультаційний центр Дія.Бізнес у Варшаві працюватиме на час війни й далі відповідно до потреби підтримки з боку підприємців і громадян України.

Підписуйтеся на сторінки центру Дія.Бізнес у Варшаві в соцмережах:

 

Довідково:

Дія.Бізнес це національний проєкт із розвитку підприємництва та експорту, ініційований Міністерством цифрової трансформації України. У межах проєкту функціонують дві складові: онлайн-портал та мережа офлайн-центрів підтримки підприємців.

Онлайн-портал Дія.Бізнес був запущений у лютому 2020 року в Україні за підтримки компанії Mastercard. На порталі можна знайти всю необхідну інформацію для заснування та розвитку власної справи, а також отримати більш як 68 видів безоплатних онлайн-консультацій, пройти навчання в Національній онлайн-школі для підприємців, дізнатись актуальні новини про можливості для розвитку бізнесу, а також скористатися великою кількістю цифрових сервісів. З моменту запуску проєкту, портал Дія.Бізнес відвідали вже понад 1,5 мільйона користувачів та провели понад 5 200 консультацій.

Офлайн-центри Дія.Бізнес це простори, метою яких є підтримка місцевого малого та середнього бізнесу та надання їм безоплатних консультацій за різними напрямами. До початку повномасштабної війни в Україні відкрили 11 центрів Дія.Бізнес: у Харкові, Миколаєві, Одесі, Черкасах, Києві (на базі КНУ імені Тараса Шевченка), Полтаві, Ужгороді, Бучі, Тернополі, Кривому Розі, Кременчуці.

Більшість офлайн-центрів Дія.Бізнес наразі функціонують як гуманітарні центри для координації допомоги. У Тернополі та Ужгороді центри працюють у звичному форматі, але додатково допомагають підприємствам із релокацією, адаптацією до нових умов, рестартом і відновленням діяльності. Також зараз активно проходить відбудову центру Дія.Бізнес у Бучі, який було зруйновано під час російської окупації.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024