НБУ дозволив банкам продавати валюту за «необмеженим курсом»

20 Травня 2022, 18:34
Валюта 3746
Валюта

Національний банк України скасував обмеження для банків на продаж іноземної валюти з 21 травня. Тепер вони зможуть продавати українцям готівкову валюту за будь-яким курсом.

Про це пише Національний банк на своїй фейсбук-сторінці.

Раніше курси за відповідними операціями не мали відхилятися від офіційного більш ніж на 10%.

«Зняття обмежень на встановлення курсів, за якими банки продають валюту населенню, поліпшить умови роботи легальних суб’єктів ринку. Це сприятиме посиленню конкуренції, підвищенню ліквідності легального сегмента та зменшенню обсягу нелегальних операцій.

Усе це зробить валютний ринок стійкішим та сприятиме зниженню амплітуди курсових коливань у його готівковому сегменті», – зазначив заступник Голови НБУ Юрій Гелетій.

Крім того, Національний банк тимчасово зменшив щомісячний ліміт на зняття за кордоном готівки з гривневих рахунків, відкритих в українських банках, до 50 тисяч гривень в еквіваленті (зі 100 тисяч гривень, як було досі).

Зазначають, що це дасть змогу знизити ризики непродуктивного відпливу капіталу, зменшити можливості для спекуляцій та обходу валютних обмежень, а отже, – захистити міжнародні резерви України.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024