На Волині до місцевих бюджетів сплатили 156 мільйонів гривень плати за землю

23 Травня 2022, 14:24
Плата за землю 372
Плата за землю

Упродовж січня-квітня 2022 року місцеві бюджети Волині отримали в розпорядження 156 мільйонів гривень плати за землю.

Це на 1,7 відсотка  більше проти аналогічного періоду торік. Про це Бізнес.Район інформують у пресслужбі волинських податківців.

Із загальної суми надходжень плати за землю в області внесок громадян-землевласників та землекористувачів – понад 9,5 мільйона гривень. Тим часом юридичні особи перерахували до бюджетів громад понад 146 мільйонів гривень плати за землю.

Стабільне надходження податкових платежів до бюджету дозволяє громадам виконувати важливі та вкрай необхідні функції із забезпечення роботи інфраструктури. Тому кожен, хто має можливість сплачувати податки, зобов’язаний  робити передбачений законом внесок задля фінансової стабільності громад, – наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області і рекомендують юридичним особам, котрі провадять діяльність, та громадянам своєчасно розраховуватися із бюджетом.

Окрім поточних платежів, що є обов’язковими для сплати на територіях, де відсутні бойові дії, власникам землі та об’єктів нерухомості Волині варто погасити заборговані майнові податки, а підприємцям – заборговані суми єдиного податку.

Фіскали звертають увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет.  Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024