Дефіцит солі у Луцьку: яка ситуація у магазинах

25 Травня 2022, 15:50
Фото ілюстративне 692
Фото ілюстративне

З полиць магазинів у Луцьку зникла сіль. Нестача цього продукту спричинила дискомфорт для багатьох лучан.

Журналісти  Район.Луцьк пройшлись місцевими магазинами та з'ясували, яка ситуація з наявністю солі.

У магазині мережі 7/23, що на Ковельській, 54 вдалось знайти Адигейську сіль по 45 гривень за 500 грамів.

В Щедрому Маркеті, що на вулиці Львівській, солі нема. Про те, коли на полицях з‘явиться продукт, продавці не знають. Аналогічна ситуація і в магазинчику «Смаколик» по тій же вулиці.

Вдалося знайти звичайну сіль у магазині «Делікат», що на вулиці Задворецькій, 2. Тут сіль з Польщі. Пакети по 400 грамів вартістю 12 гривень.

В магазині кажуть, що відчувають значний дефіцит. На складах солі немає,  а постачальники, які мали трохи запасів, видають її обмеженими кількостями. 

В магазинах мережі «Наш край» та SPAR солі немає зовсім. Полиці, де раніше була сіль, заставлені іншими продуктами.

«Через важкі бої, які зараз ведуться у місті Соледар, Донецької області, підприємство «Артемсіль« зупинило роботу.  Тому на сьогодні ми відчуваємо нестачу солі у магазинах. Наша компанія веде пошук постачальників з Європи, зокрема з Польщі, Румунії та Данії, комунікуємо зі SPAR International, щоб збільшити обсяги закупівлі даного товару», – каже  Едуард Ляшук, керівник комерційного департаменту мереж «Наш Край» та SPAR Україна.

В «Сільпо», що на Київському майдані, покупцям пропонують Гімалайську рожеву сіль, та таку ж з добавками перцю та інших спецій  по 659 гривень за 500 грамів та 269 гривень за 100 грамів. Звичайної солі там не знайшли

Якщо приватний споживач невдовзі зможе поповнити нестачу закордонним аналогом, то підприємствам харчової промисловості зробити це значно важче.

Про такі нюанси дізнавались на Демидівському консервному заводі.

Олег Кобись, директор заводу каже, що Демидівський завод поки що цієї нестачі не відчуває.

«Маємо власні невеличкі запаси, то поки працюємо. У разі нестачі солі шукатимемо вихід із ситуації, але виробництво зупиняти не будемо». – каже він.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024