На Волині підприємці отримують кошти за працевлаштованих переселенців

25 Травня 2022, 16:35
Гроші 423
Гроші

З початку активних військових дій в Україну на Волинь приїхало чимало людей з інших регіонів. Багато з них готові працювати та шукають роботу.

Наразі діє програма, що стимулює підприємців працевлаштовувати переселенців. Роботодавець має змогу отримувати по 6 500 гривень два місяці поспіль за кожного такого працівника. Про це інформує пресслужба Волинського обласного центру зайнятості.

Це дає можливість зменшити фінансове навантаження на свій бізнес та запропонувати конкурентну заробітну плату людям навіть у час війни.

Державною підтримкою уже скористалися 88 підприємців, які взяли на роботу 128 внутрішньо переміщених осіб. Із бюджету виділили вже 169 тисяч гривень.

Нагадуємо, що механізм отримання допомоги простий:

Які умови

роботодавець перебуває на обліку як платник єдиного внеску;

розмір заробітної плати працівника не може бути нижчим за розмір мінімальної;

роботодавець має податкову звітність за IV квартал 2021 р. або річну звітність за 2021 рік.

Хто може отримати компенсацію

Компенсація надається роботодавцю за працевлаштування внутрішньо переміщеної особи на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом.

Перелік  документів

До заяви (скачати форми заяв можна за посиланням https://cutt.ly/AH05XuO) в паперовій формі (зокрема, на електронну пошту), додаються:

копія наказу про працевлаштування особи;

документ, що підтверджує його перебування на обліку як платника податків та подання податкової звітності;

відомості про працевлаштованого (прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта);

копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

У який спосіб надати документи

Подати заяву для отримання компенсації можна особисто під час відвідування центру зайнятості (або на електронну пошту центру).

Також можна через «Портал «Дія».

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024