Внутрішньо переміщені особи можуть звільнитися без відвідування роботодавця

27 Травня 2022, 13:41
Внутрішньо переміщені особи можуть звільнитися без відвідування роботодавця 3040
Внутрішньо переміщені особи можуть звільнитися без відвідування роботодавця

За стандартними правилами працівник розв'язує питання звільнення з роботи безпосередньо з роботодавцем. 

Про це Район.Шацьк повідомили у Шацькому центрі зайнятості.

В умовах запровадження воєнного стану в областях, де проводяться або проводились активні бойові дії, громадяни, які прийняли рішення переїхати в іншу місцевість, не завжди мали можливість написати заяву на звільнення, узгодити це питання з роботодавцем та отримати трудову книжку із внесеним записом про звільнення.

Читайте також: Як підприємцям отримати компенсацію за працевлаштованих переселенців

Якщо такі громадяни мають намір звільнитися з роботи (для пошуку нової за сприяння державної служби зайнятості як зареєстрованого безробітного, отримання права на допомогу по безробіттю), вони можуть розв'язувати таке питання у встановленому порядку.

Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану» (набрав чинності 07.05.2022) внесено зміни до законів України «Про зайнятість населення» та «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» у частині припинення трудових відносин.

Внутрішньо переміщена має право припинити трудовий договір в односторонньому порядку, подавши до центру зайнятості  за місцем проживання внутрішньо переміщеної особи заяву на ім’я роботодавця про припинення трудового договору.

Читайте такожСотню лілій висадили у Шацьку задля Перемоги

Форма такої заяви затверджена наказом Державного центру зайнятості від 07.05.2022 № 45 (ознайомитися з цією формою можна в центрах зайнятості). Датою припинення трудового договору буде день, наступний за днем подання такої заяви.

Центр зайнятості повідомить роботодавця про припинення трудових відносин особою в односторонньому порядку, а також повідомить Пенсійний фонд України та податкову службу.

Додаткову інформацію можна отримати, зателефонувавши на (03355) 20 085; 20 388.

Оперативні дані, що стосуються законодавчих змін публікуються на телеграм-каналі Волинського обласного центру зайнятості.

Читайте такожСтатус внутрішньо переміщеної особи можна отримати в Дії

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024