Тарифи на газ та тепло залишаться незмінними для українців

28 Травня 2022, 12:13
Тарифи на газ та тепло залишаться незмінними для українців 1826
Тарифи на газ та тепло залишаться незмінними для українців

10 травня під час засідання Кабінету міністрів України схвалили проєкт Закону України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання протягом дії воєнного стану та подальшого відновлення».

Законопроєкт, серед іншого, передбачає запровадження мораторію на підвищення цін на природний газ і тарифів на теплову енергію та супутні послуги повідомляє Урядовий портал.

Інформація, яка була поширена в низці засобів масової інформації стосовно того, що «в Україні ціна на опалення буде підвищена втричі», є маніпулятивною.

ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» на виконання умов трирічних договорів з підприємствами теплокомуненерго (ТКЕ) дійсно встановило нові ціни на природний газ. Запланований з 1 червня 2022 року перегляд цін був однією з умов договору, який ТКЕ добровільно уклали минулого року з Нафтогазом. А умови трирічних контрактів погоджувалися Урядом.

На платіжках українців це не відіб’ється.

Законопроєкт, який схвалив Уряд, передбачає, що частину міжнародної фінансової допомоги для України використають для стримування тарифів. Цими коштами компенсують різницю між економічно обґрунтованими і поточними тарифами, зокрема для ТКЕ. Цей механізм також дасть можливість ТКЕ розраховуватись за новими цінами на газ з Нафтогазом та погасити прострочену заборгованість.

Читайте також: Уряд пропонує мораторій на підвищення тарифів

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024