Міський бюджет Нововолинська отримав 15 мільйонів гривень єдиного податку

29 Травня 2022, 13:38
Міський бюджет Нововолинська отримав 15 мільйонів гривень єдиного податку 436
Міський бюджет Нововолинська отримав 15 мільйонів гривень єдиного податку

Господарчі суб’єкти-спрощенці Нововолинська з січня по квітень цього  року сплатили до міського бюджету 15 мільйонів гривень єдиного податку. 

Надходження єдиного податку в місті на 32,1 відсотка перевищують аналогічні показники торік. Про це повідомляє Державна податкова служба Волинської області.

Найбільшу суму надходжень єдиного податку до бюджету громади сплатили підприємці– фізичні особи, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування в Нововолинську. Їх внесок – 13,7 мільйона гривень єдиного податку. Юридичні особи спрямували до місцевого бюджету 955 тисяч гривень єдиного податку. За цей же час сільськогосподарські товаровиробники поповнили бюджет на 226 тисяч гривень єдиного податку.

У податковій службі нагадують, що єдиний податок зараховується до місцевого бюджету. Його використовують органи місцевого самоврядування для забезпечення функціонування об’єктів критично важливої інфраструктури.

«Кожен платник долучається до спроможності громад самостійно фінансувати видатки для розв’язання соціально-економічних питань розвитку», –наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

 Успішна протидія військовій агресії ворога вимагає бездоганної податкової дисципліни. Тож,  ДПС  просить усіх платників своєчасно перераховувати передбачені законом податки до бюджетів усіх рівнів.  

Нагадаємо, що представникам підприємництва податкова служба пропонує  зручний та сучасний дистанційний формат спілкування та звітування через Електронний кабінет.

«Фізичні особи, які раніше здійснювали підприємницьку діяльність без сплати податків можуть скористатися правом на податкову амністію», – нагадують у Головному управлінні ДПС. 

З 1 вересня 2021 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках  податкової амністії, детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024