На Волині оголосили конкурс підтримки бізнес-ідей «РОБИ СВОЄ»

30 Травня 2022, 18:52
На Волині оголосили конкурс підтримки бізнес-ідей «РОБИ СВОЄ» 1135
На Волині оголосили конкурс підтримки бізнес-ідей «РОБИ СВОЄ»

Благодійний фонд «МХП-Громаді», що входить до агропромислової компанії «Миронівський хлібопродукт» та працює, зокрема й на Маневиччині, презентував конкурс бізнес-ідей для підтримки малого підприємництва в умовах війни «РОБИ СВОЄ».

Про ініціативу компанії розповіли під час пресконференції, що відбулася у понеділок, 30 травня, повідомляє кореспондентка видання Бізнес.Район.

За словами організаторів, конкурс передбачає створення умов для сталого розвитку підприємництва як відповідь на негативні економічні наслідки війни, що мають місце в  селах та малих містах України шляхом надання мікрогрантів. 

Конкурс передбачає створення умов для сталого розвитку підприємництва як відповідь на негативні економічні наслідки війни, що мають місце в  селах та малих містах України шляхом надання мікрогрантів. Конкурс розрахований  на підприємців, які здійснюють свою діяльність не більше як 4 роки та хочуть розширити або здійснити релокацію або якісно покращити свою бізнес-діяльність.

Назва конкурсу «РОБИ СВОЄ» – філософська. Вона має на меті сфокусуватися на маленьких справах сьогодення.

Географія конкурсу (11 областей України):

Волинська, Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська, Вінницька, Київська, Чернігівська, Сумська, Дніпропетровська.

Для кого:

  • маєте ідею (якщо ви маєте бізнес-ідею і потребуєте фінансування);
  • маєте справу (якщо ви маєте власну справу в селі, чи невеликому містечку);
  • з гарячих точок (якщо ви евакуювалися і плануєте тимчасово залишитись на новому місці).
  • для тих, хто втратив домівку (хто втратив домівку через війну і шукає місце постійного проживання);
  • військових (хто повернувся з війни і готовий працювати);
  • друга половинка (якщо у родині є військові, які воюють на фронті);

Для чого організували конкурс:

  • Поліпшити рівень економіки України.
  • Поповнити державний бюджет і зміцнити українську армію.
  • Мотивувати інших розвивати власний бізнес.
  • Зробити заможною українську родину.
  • Сформувати бізнес-актив у малих містах і селах.

Можливості конкурсу:

  • Навчання.
  • Розвиток.
  • Партнерство.
  • Фінансування.
  • Досвід.

Навчання передбачає участь у шести модулях, де можна навчитися як основ (наприклад, формування бізнес-плану) так і для тих, хто уже має такі навички. Окремим бонусом є навчальний курс смм-маркетингу.

Заявку можна подати за спеціальною формою на сайті https://doyourbusiness.com.ua/  За деталями конкурсу можна звертатися за номером гарячої лінії  - 067 440 59 00.  Заявки розглядатимуть на регулярній основі не рідше двох разів на місяць.

Координаторка проєкту «РОБИ СВОЄ» від компанії «МХП» Вікторія Нагірняк наголосила, що нині найголовнішим завданням для підтримки економічної стабільності України є підтримка як великого, так і маленького бізнесу.

«Конкурс бізнес-ідей «РОБИ СВОЄ» – це органічне продовження конкурсу «Село. Кроки до розвитку», який реалізовувався за підтримки МХП. Нагадаємо, вперше ми запустили конкурс бізнес-ініціатив для розвитку дрібного і мікропідприємництва  2016 року. Він проводився чотири роки поспіль. За цей час ми вклали в проєкт 11,35 млн грн інвестицій, підтримали 250 проєктів у 8 областях України. Торік конкурс відбувся в межах проєкту «Розвиток села та протидія пандемії COVID-19 через сприяння росту малого та мікропідприємництва», реалізованого Благодійним фондом «МХП - Громаді» у партнерстві з Агенціями регіонального розвитку Вінницької та Черкаської областей. Ініціативу було реалізовано у межах спільного проєкту Уряду Швеції та Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні «Посилене партнерство для сталого розвитку», – сказала координаторка.

За її словами, завдяки підтримці західних партнерів підтримали ще 24 бізнес-ініціативи. Підприємці-переможці зокрема були задіяні в агросекторі, займалися вирощуванням худоби, розвитком зеленого туризму, легкої промисловості, виготовленням продуктів харчування, наданням послуг з ремонту та навчання.

Координаторка конкурсу Вікторія Нагірняк
Координаторка конкурсу Вікторія Нагірняк

Тетяна Волочай – директорка БФ «МХП - Громаді» розповіла про філософію проекту і основні конструктивні впливи на громади.

«За 5 років реалізації цього конкурсу ми зрозуміли, що підтримка дрібного бізнесу в селах та малих містах – це насамперед внесок у підвищення рівня економічного зростання в громадах, збільшення кількості успішних історій та прикладів підприємництва, яке може розвиватися і дозволить популяризувати самозайнятість населення на місцях, а не еміграцію за кордон у пошуках заробітку», – наголосила Тетяна Волочай. 

директорка БФ «МХП - Громаді»  Тетяна Волочай
директорка БФ «МХП - Громаді» Тетяна Волочай

Для отримання гранту, учасник подає заявку, в якій описує мету, цілі бізнесу, опис продукції, планові доходи, витрати, інші показники.

Конкурс «РОБИ СВОЄ» планує підтримати до 50 бізнес-ідей, які відгукнуться для участі в проєкті. На проведення конкурсу Фонд «МХП-Громаді» виділяє 3,5 мільйона гривень.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024