У Шацькій громаді вивіз сміття коштує 22 гривні на місяць

06 Червня 2022, 09:39
У Шацькій громаді вивіз сміття коштує 22 гривні на місяць 766
У Шацькій громаді вивіз сміття коштує 22 гривні на місяць

Заручившись підтримкою громадських організацій, Шацька селищна рада впорядкувала полігон твердих побутових відходів. 

Про це інформують у Шацькій селищній раді.

На виконання робіт було витрачено не одну сотню літрів пального. На сьогодні об’єми відходів, що вивозяться на сміттєзвалище, значно зросли, в порівнянні з зимовим періодом. Почастішали випадки, коли приватні особи і підприємці, нехтуючи основними правилами, самовільно вивозять сміття, мало того, викидають його в непризначених місцях, за межами полігону, створюють стихійні смітники, які згубно впливають на екологію нашого краю. Це порушує порядок утримання сміттєзвалища і призводить до понаднормових витрат, що в теперішній воєнний час є неприпустимим.

Читайте такожСміття біля озера: хто знецінює старання Шацької молоді?

У Шацькій селищній раді просять громадян не порушувати правил доброустрою і позбуватися побутових відходів винятково законним шляхом. Рекомендують укласти угоди на централізоване вивезення сміття з КП «Добробут», яке має спеціалізовану техніку і працює в усіх селах громади (з додаткових питань звертатися безпосередньо на підприємство або до старост населених пунктів).

Окремо нагадують підприємцям громади, що вони зобов’язані укласти угоду з КП «Добробут» на надання послуг з вивезення ТПВ. В інакшому випадку їхня діяльність буде трактуватися як така, що порушує низку законів України, а самі суб’єкти господарювання притягатимуться до адміністративної відповідальності. Випадки порушень буде виявляти спеціальна тимчасова комісія Шацької селищної ради.

Читайте такожПульмівчанку оштрафували за вивіз сміття в ліс

Населення та організації за  вивезення твердих побутових відходів сплачують 182,57 грн за 1 м куб. За умов наявності договору з КП «Добробут» вартість одного вивезення сміття від населення (раз в місяць) з контейнера місткістю 120 л (або такого ж пакета) становить 21, 91 грн; 240 л – 43,82 грн.

Керівників підприємств, установ та організацій Шацької громади, які ще не уклали договір на вивезення твердих побутових відходів, просять звернутися в Шацьке комунальне підприємство «Добробут».

Якщо хочемо бачити чистими наше селище і територію громади, будьмо свідомими громадянами, позбуваймося сміття цивілізовано!

Читайте також: Світязь. Пончики. Кульки

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024