У Ковелі МАФи зобов'яжуть мати сучасний і гарний вигляд

06 Червня 2022, 13:40
У Ковелі МАФи зобов'яжуть мати сучасний і гарний вигляд 860
У Ковелі МАФи зобов'яжуть мати сучасний і гарний вигляд

У Ковелі депутати затвердили комплексну схему розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території міста та архетипів тимчасових споруд.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Керівники Ковеля збираються кіоски, торгові павільйони привести до однотипного вигляду, аби покращити привабливість міста. Згідно з рішенням, вони повинні мати сучасний дизайн, високий рівень зовнішнього опорядження, відповідний благоустрій прилеглої території.

Ще у 2019 році міська рада (рішення від 22 серпня 2019 року № 54/3) доручила відділу містобудування та архітектури підготувати документ. Він був розроблений комунальним підприємством «Волиньпроєкт» з урахуванням будівельних норм, а також чинних містобудівних обмежень. Містить схему розташування споруд, в якій визначені й ті, які підлягатимуть демонтажу, потребують реконструкції, а також зазначили можливі місця встановлення нових МАФів.

На думку головної архітекторки Людмили Мурай, ухвалення комплексної схеми та архетипів тимчасових споруд є серйозним кроком для подальшого оновлення міського середовища та встановлює однакові правила до зовнішнього вигляду МАФів. Важливим аспектом рішення є необхідність використання єдиного зразка при розміщенні групи споруд.

Враховуючи воєнний стан, обранці громади для виконання раніше прийнятих рішень змінили умови оренди земельних ділянок. Зокрема, продовжили термін дії договорів оренди землі до 31 січня 2023 року, які не підлягали пролонгації. Орендарям, яких було зобов’язано у цей термін провести реконструкцію споруди, рекомендували виготовити паспорти прив’язки тимчасових споруд згідно з затвердженими архетипами.

Паспорт прив’язки – це комплект документів, в яких визначено місце встановлення тимчасових споруд, благоустрій прилеглої території, зовнішній вигляд та напрям підприємницької діяльності.

У міськраді додають, що багатьом власникам павільйонів та кіосків, у яких споруди мають неестетичний вигляд, у грудні 2021 року висунули вимоги щодо проведення їх реконструкції до кінця січня 2023 року.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024