Родинне підприємство «Розвазьке» на Острожчині збирає рекордні врожаї

09 Червня 2022, 18:00
Родинне підприємство «Розвазьке» збирає рекордні врожаї 709
Родинне підприємство «Розвазьке» збирає рекордні врожаї

Сільськогосподарська компанія «Розвазьке» на Острожчині має налагоджений цикл виробництва. Тут поєднали рослинництво та тваринництво.

У середу, 8 червня, начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль ознайомився із діяльністю господарства. Про це інформують у пресслужбі військово-цивільної адміністрації.  

Вирощену пшеницю, жито та овес переробляють на борошно, а потім випікається хліб. В день виготовляють 5 тонн борошна і близько 20 позицій хліба.

На підприємстві вирощують перш за все продовольчу група, відповідно до розпорядження начальника ОВА.

«Дуже гарна культура виробництва. Кожен клаптик землі ідеально відпрацьований. І фактично ми бачимо, як використовується перегній з тваринницької ферми. Адже підприємство має близько 900 голів ВРХ, з них 300 – дойні. Це синергія рослинництва, тваринництва і головне – економічний результат», – пише Віталій Коваль. 

Підприємство багато років вирощує цукровий буряк. Це високомаржинальна культура, хоча і затратна за інвестиціями. Врожаї буряка в «Розвазькому» – 80 тонн з гектара – є рекордними. Менш як 60 тонн підприємство не збирало ніколи.

«Це означає, що є чому повчитись у рівненських фермерів. Сюди можна приїжджати для обміну досвідом. Маючи підприємства, які вирощують цукровий буряк, ми збільшуємо капіталізацію сільського господарства в регіоні і допомагаємо цукровим заводам у непростий час мати сировину. Тому закликаю фермерів Рівненщини вивчати досвід вирощування буряка і звернути на цю культуру більше уваги. Такі підприємства в Рівненській області – це гарант соціальної стабільності», – написав голова ОВА. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024