Світязь: чи продаватимуть цьогоріч пончики та яка буде їхня ціна

12 Червня 2022, 15:20
Світязь: чи продаватимуть цьогоріч пончики та яка буде їхня ціна 656
Світязь: чи продаватимуть цьогоріч пончики та яка буде їхня ціна

На Світязь по пончики! І це не перебільшення. Бо ж із року в рік відпочивальники приїздять на перлину Волині, аби посмакувати традиційними тут пампушками. 

Так, як місцеві господині, пончики не приготує ніхто. Однак ті кажуть: цьогоріч торгувати пончиками невигідно. То що ж чекає їх шанувальників – дивіться у сюжеті 12 каналу.

Пончики, трубочки зі згущеним молоком та кукурудза! Без цього відпочинок на Світязі уявити важко. А ще важче повернутися з нього, не спробувавши славнозвісні пампушки.

Читайте такожШацький край: яким буде відпочинковий сезон цього літа

Пані Олена – одна із місцевих пончисток. Так уже повелося на Світязі називати господинь, які щороку годують туристів пончиками.

«На Світязі пончики готую, може, років 15», – розповідає вона. 

І, додає, за стільки часу рецепт не змінювала.

«Він вже вироблений в мене. Наприклад, у піст ми даємо воду. Є люди, які постять, то вони просять посні. Не в піст – молоко, цукор, яйце, масло, сіль», – каже господиня Олена.

Начинки ж найрізноманітніші, але, зізнається, найбільше люди просять із чорницями. Вони ось-ось достигнуть у мальовничих шацьких лісах. Їх господиня самотужки збирає вечорами, а вже вранці смажить пончики. Щоранку встає вдосвіта о 5-й.

Читайте такожНа телебаченні показали активний та екстремальний відпочинок на Світязі

Щодня, ділиться Олена, вдавалося продати кілька десятків пампушок. Торік один пончик коштував 20-25 гривень. Чи вдасться підзаробити цьогоріч – не впевнена. Через ситуацію в країні, прогнозують, люди на відпочинок можуть не приїхати. Окрім того, ціни на пончики доведеться підняти, інакше торгувати ними буде зовсім невигідно. Адже і борошно, і цукор здорожчали.

Коли на Світязь ринуть перші відпочивальники – стане зрозуміло, яка ціна для них прийнятна. А нині ж пригостила нас пончиками – першими у цьому році.

«Туто зверху я зробила з маком, а знизу з сиром. Чорниць ще немає, бо ще не сезон», – розказує господиня.

Ми ж переконалися в тому, що пончики смачні із будь-якою начинкою.

Читайте також: Світязькі пончики та екопакування

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024