Із легальних доходів волинян до бюджету сплатили майже 200 мільйонів гривень військового збору

17 Червня 2022, 15:30
Військовий збір 350
Військовий збір

За підсумками січня-травня 2022 року на Волині до держбюджету сплатили 193,7 мільйона гривень військового збору. Це на 35,9  мільйона гривень більше, ніж у січні-травні торік.

Наразі в області зафіксували ріст показників сплати військового збору на 22,8 відсотка. Про це Бізнес.Район інформують волинські податківці.

Оскільки військовий збір нараховується і сплачується лише з легальних доходів, у Головному управлінні ДПС у Волинській області нагадують: офіційні робочі місця – основне джерело надходжень військового збору та ПДФО до бюджету.

Позитивна динаміка надходжень військового збору дає підстави для висновків про збереження робочих місць волинськими працедавцями та дотримання більшістю із них соціальних гарантій в оплаті праці. А це означає, що волинський бізнес піклується про інтереси держави та дбає про соціальний захист найманих осіб, чесно сплачуючи податки.

Лише за умови належного фінансового забезпечення країна може успішно протидіяти військовій агресії. Тому активний діалог з платниками, якісне адміністрування податків і зборів задля бюджетної стабільності та фінансування оборонних заходів – пріоритет роботи органів ДПС, – наголошують у податковій службі.

Долучитися до фінансування національного війська можуть і повинні громадяни, котрі торік отримали доходи, але не сплатили з них податки. Річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2021 рік можна подати впродовж шести місяців після припинення чи скасування воєнного стану. 

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024