Волинські платники перерахували до бюджету 910 мільйонів гривень ПДВ

20 Червня 2022, 13:37
ПДВ 458
ПДВ

За підсумками січня-травня 2022 року на Волині до держбюджету сплатили 909,9 мільйона гривень податку на додану вартість.

Про це Бізнес.Район інформують волинські податківці.

Сума перерахованого в області ПДВ – дещо менша тогорічних показників за аналогічний період. Серед причин такого стану – суттєве зниження ділової активності господарюючих суб’єктів через військову агресію рф.

Оскільки ПДВ належить до бюджетоутворюючих платежів, у Головному управлінні ДПС у Волинській області звертають увагу представників бізнесу на неухильному дотриманні вимог податкового законодавства.

Лише за умови належного фінансового забезпечення країна спроможна ефективно протидіяти ворогу. А фінансова безпека держави безпосередньо залежить від податкової дисципліни платників податків, – наголошують у податковій службі.

Водночас податківці активно протидіють спробам окремих бізнес-структур мінімізувати сплату ПДВ. Завдяки ґрунтовному аналізу господарських операцій СГД у процесі податкового адміністрування фахівці ДПС ефективно запобігають бюджетним втратам без жодного втручання в господарську діяльність платника.    

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024