Медики Ковеля отримали реанімабіль з Німеччини за 15 тисяч євро

23 Червня 2022, 17:10
Медики Ковеля отримали реанімабіль з Німеччини за 15 тисяч євро 802
Медики Ковеля отримали реанімабіль з Німеччини за 15 тисяч євро

Ковельські медики отримали сучасний реанімобіль від німецьких друзів.

Його оснащення дозволяє проводити усі реанімаційні заходи просто в авто і транспортувати тяжких пацієнтів, йдеться у сюжеті 12 каналу.

Такий подарунок, діляться медики, для них на вагу золота. Адже дозволяє без проблем транспортувати тяжких пацієнтів та надавати широкий спектр реанімаційних заходів.

«Це дефібрилятор, апарат, який запускає серце, коли воно зупинилося, це апарат штучної вентиляції легень, тобто маємо можливість давати кисень в будь-який момент, і відсмоктувач, який очищає дихальні шляхи для того, щоб людина могла вільно дихати», – розповів медичний директор Ковельського МТМО Микола Шабанов.

З переваг – і мобільні носилки, які дозволяють з легкістю транспортувати пацієнта і підлаштовуватися під різні ситуації. Вони оснащені спеціальними щитами для перевезення пацієнтів, які мають черепно-мозкові та спинальні травми.

Подбали тут і про зручне сидіння для медиків, аби вони могли максимально швидко реанімувати пацієнта.

«Це люди, які знаходяться в стані коматозному, які мають порушення дихальної системи», – пояснює Микола Шабанов.

У реанімобілі є також медикаменти та необхідне приладдя для лікарів. До слова, нове авто спільними зусиллями придбали три організації. Його вартість – 15 тисяч євро.

«Це Червоний Хрест з міста Зольтао, Червоний Хрест з міста Вальсроде і благодійна організація «Допомога дітям Ковеля», з якою Ковель уже співпрацює понад 30 років і яку очолює Мікаель Хааке», – каже медичний директор.

Саме Мікаель Хааке і привіз на Волинь реанімобіль. Співпрацю з німецьким партнерами продовжать.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024