Рівнянин вимагав неіснуючий борг і тримав вдома тисячі нарковмісних пігулок

23 Червня 2022, 16:35
Вимагав неіснуючий борг 322
Вимагав неіснуючий борг

За процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури рівнянину повідомили про підозру у вимаганні, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 КК України).

Про це інформує Рівненська обласна прокуратура.

За даними слідства, 33-річний чоловік кілька тижнів тому висловив своєму знайомому незаконну вимогу передачі йому 20 тисяч гривень в рахунок погашення надуманого неіснуючого боргу.

Інакше погрожував фізичним насильством щодо потерпілого та його близьких родичів. Наступного дня чоловік передав підозрюваному 10 тисяч гривень. Пізніше кількома траншами вимагач отримав ще понад 4 тисячі гривень.

Затримали чоловіка 22 червня у Рівному, після передачі йому ще 5 тисяч гривень. В ході слідчих дій у нього вилучили мічені купюри.

Крім того, в ході санкціонованого обшуку вдома у підозрюваного виявили та вилучили також патрони та 70 зіп-пакетів, у яких було близько 2 тисяч пігулок, за попередніми даними – нарковмісних.

Наразі вирішується питання щодо обрання чоловікові запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Призначені необхідні експертизи.

Досудове розслідування проводять слідчі Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024