Норвегія надасть Україні безпрецедентний пакет допомоги на понад 1 мільярд євро

02 Липня 2022, 15:40
Євро 783
Євро

Україна отримає безпрецедентний пакет допомоги на понад 1 млрд євро від Норвегії. Частину цих коштів спрямують на відбудову зруйнованих окупантами українських міст та селищ. 

Про це повідомила міністерка економіки України Юлія Свириденко за підсумками поїздки до Чернігова з прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере.

«Норвегія підтримує нас з самого початку повномасштабної агресії росії – постачання зброї, гуманітарна допомога, санкції проти рф, лікування наших важкопоранених військових. За кількісними показниками такої підтримки, зокрема й у постачаннях озброєнь, Норвегія поступається лише США та Великій Британії.

Наразі уряд країни ухвалив рішення про надання Україні нового безпрецедентного пакету допомоги на загальну суму понад 1 мільярд євро (10 мільярдів норвезьких крон)», – повідомила Юлія Свириденко.

За її словами, кошти будуть розподілені на чотири основні напрями: оборонну допомогу, критичні гуманітарні потреби, бюджетну підтримку та післявоєнну відбудову, зокрема, на відновлення міст та селищ, зруйнованих внаслідок російської агресії.

«Ми відбудуємо все, що було зруйноване російськими окупантами – люди матимуть нові домівки, у відремонтованих лікарнях знову надаватимуть допомогу, а у відновлених школах та садочках навчатимуться маленькі українці», – наголосила Свириденко та подякувала керівництво Норвегії за підтримку і допомогу.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024