Кафе, сукні, їжа, подушки: чотири історії про порятунок бізнесу від війни

04 Липня 2022, 18:00
Релоковані бізнеси 1010
Релоковані бізнеси

З початком повномасштабної війни функціонування бізнесу потребує нестандартних рішень, серед яких його перепрофілювання та/або релокація. 

Впродовж більш як місяця воєнних дій ціла низка бізнесів вдалася до релокації. Зокрема на Рівненщині почали працювати чотири нові передислоковані підприємства. Видання Бізнес.Район видало серію статей про ці бізнеси.

Із Харкова в Рівне: переселенці перезапустили кафе і додали нотки малої батьківщини

1 травня 2022 року в рівненській душі міського кафе-бару стало битися харківське серце. Таким чином, місцевий бізнес став на частинку релокованим. Нові керівники закладу перезапустили кафе, оновивши меню та інтер’єр. І почали втілювати в життя задум «міського кафе-бару», адже таким був «Тремпель» у Харкові.

Відтепер у «Салюті» можна не лише смачно поїсти, чи провести гарно час з друзями, а й дізнатися про головні культурні заходи, які відбуватимуться у місті. Відтак, оновлений «Салют» на своїй сторінці у соцмережі «Instagram» постійно публікує афішу з переліком подій. З нею можна також ознайомитися у кафе фізично. 

 Переселенці разом із рівненською командою «Салюту» зайнялися перезапуском закладу і наразі тут працюють. У меню додали страви, які готували у Харкові. Зокрема, мова йде про усі десерти, окрошку, вафлі.

Економіка їде на захід: досвід переїзду підприємства з-під куль у Харкові до Рівного

 

Компанія Олександра Невалідова – це перший український виробник ортопедичних товарів для здоров'я та краси. ТM Correct Shape – спеціалізується на виробництві та продажу ортопедичних бьюті подушок та подушок для сну, для вагітних та дітей, сидячого стилю життя, подушок для подорожей та в салони краси, а також займається спеціалізованим продажем різного роду ортопедичних виробів та товарів пов'язаних з благополуччям здоров'я і на ринку вже з 2018 року.

Власник компанії з продажу ортопедичних товарів «ТM Correct Shape» Олександр Невалідов сконтактувався з директором департаменту економічного розвитку Володимиром Липко при Рівненській міській раді, розповів йому про себе й свій бізнес і він разом зі своїми працівниками почали допомагати. У Рівненській мерії пропонували варіанти оренди приміщень, людей, які могли посприяти з житлом, а також надавали бізнес контакти, які могли посприяти подальшому розвитку.

«Навіть контакти брокера мені дали, який займається зовнішньоекономічною діяльністю. А також надали житло в гуртожитку для наших співробітників. Допомога від Рівеньскої міської ради була дуже своєчасною і корисною, лише по виробничому приміщенню їм не вдалось нам знайти підходящий варіант, тому ми скористалися дошкою оголошень», - коментує бізнесмен

Підприємства-переселенці: як на Рівненщині працює релокований зі столиці бізнес «Димне м’ясо від Тараса»

Столична компанія «Димне м'ясо від Тараса» мала чимало планів, проте з початком війни їх довелося змінювати та переводити роботу підприємства в безпечніше місце. Так, підприємство з Києва «Димне м’ясо від Тараса», яке займалося і досі займається виготовленням в’ялено-копчених м’ясних виробів, після повномасштабного вторгнення росії, змушено було переїхати і стати «переселенцем». 

Компанія обрала Рівненщину і відкрила тут нову лінію виробництва. Розпочали вони свою роботу наприкінці березня.Завдяки підтримці влади вдалося оперативно в області знайти приміщення для потужностей виробництва.

Релокація своєї душі: як ведеться харківському бренду-переселенцю «520»

На Рівненщину релокували бізнес із Харкова. Український бренд одягу «520» відтепер можна знайти в ТРЦ «Злата Плаза». А також у луцькому ТРЦ «ПортCity».

Бренд заснований в Харкові у 2016 році. До початку повномасштабного вторгнення він налічував 8 магазинів на сході та півдні України.

Основний вид діяльності бізнесу – жіночий одяг в стилі кежуал. Підібрати для себе сукню, спідницю, костюм тощо можна було як  онлайн на сайті чи на сторінці бренду в Instagram, а також офлайн у крамницях.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024