Митники розповіли, що робити з автівками, які застрягли на волинському кордоні

04 Липня 2022, 16:50
Черги на кордоні 13999
Черги на кордоні

Сотні автівок, які українці не встигли завезти в Україну в період нульового розмитнення можна віддати продавцям назад, розмитнити на звичайних умовах, пожертвувати армії або скористатися режимом реекспорту.

Про це на брифінгу 4 липня Бізнес.Району розповів виконувач обов'язків начальника Волинської митниці Микола Татарчук.

Він зазначив, що на Волинській митниці застрягли близько двісті автівок, які українці планували пригнати за нульовим розмитненням. Люди стоять в черзі вже кілька днів, але не полишають надії, що їм вдасться ввезти транспортні засоби на пільгових умовах.

«На пункті пропуску «Устилуг» два тижні поспіль черга складала 20-30 автомобілів. Ми могли оформити 500-600 автомобілів за добу, а оформляли 200-250. Тобто, удвічі менше. І як тільки озвучили, що 1 липня закон скасують, відбувся масовий наплив», – зазначив Микола Таранчук. 

На ранок, 30 червня, черга становила близько півтори тисячі автівок. І це попри те, що напередодні українські митники просили польських прикордонників повідомляти людей про наслідки. 

«Це є закон і ми не в праві його змінити. Система налаштована так, що з 00:01 1 липня розмитнити авто можна лише на звичайних умовах», – зазначив очільник митниці.

Тому, за словами Миколи Татарчука, є декілька варіантів, що можна зробити з автівками, як застрягли на кордоні. 

«Можна ці автівки повернути власникам. Можна розмитнити за звичайними умовами. Є варіант реекспорту – вивезти авто за межі митної території України і пробувати там їх реалізувати. Можна також віддати авто на користь держави. Є можливість навіть повідомити конкретну військову частину: військові приїдуть і заберуть її», – зазначив Микола Татарчук.

Читайте також: На Ягодині вишикувалася 40-кілометрова черга на розмитнення: місце продають за 250 доларів

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024