Українська асоціація підприємств легкої промисловості стала частиною EURATEX

06 Липня 2022, 10:33
«Укрлегпром» стала частиною EURATEX 695
«Укрлегпром» стала частиною EURATEX

Українська асоціація підприємств легкої промисловості «Укрлегпром» взяла участь у Генеральній асамблеї EURATEX в Брюсселі, де її прийняли до лав EURATEX.

Окрім України, в EURATEX прийняли й Румунію, а також запартнерилися з Inditex (Іспанія). Про це Бізнес.Район поінформували в «Укрлегпромі».

Асоціацію «Укрлегпром» створили у 2000 році. Вона об’єднує на добровільних засадах 257 (станом на початок 2021 року) провідних підприємств легкої промисловості України. Вони виробляють понад 60% загального обсягу виробництва товарів легкої промисловості України.

«Укрлегпром» – неприбуткова організація. Фінансують її самі ж учасники, які зацікавлені у її плідній праці на користь інтересам підприємств легкої промисловості.

Що таке EURATEX

Euratex називають основним «голосом» європейського текстилю. Це організація, що базується в Брюсселі, Бельгія. Вона представляє європейську текстильну та швейну промисловість. Її мета створити в ЄС майданчик, сприятливий для виробництва текстильної та швейної продукції.

Європейський Союз є найбільшим світовим ринком текстилю та одягу зі споживанням щонайменше 415 мільярдів євро. Європейська текстильна та швейна промисловість є другим у світі експортером текстилю та третім за величиною для одягу.

В регіонах ЄС виробництво текстилю й одягу є важливою основою для місцевої економіки. Члени EURATEX представляють в ЄС близько 160 тисяч компаній з оборотом 162 мільярди євро, на яких працює 1,5 мільйона працівників.

Європейська конфедерація одягу та текстилю EURATEX має амбітну програму для сприяння сталого розвитку європейської текстильної та швейної промисловості. Організація має кілька чітких пріоритетів: справжню промислову політику, підтримку досліджень та інновацій, вільну торгівлю та екологічно чистий текстиль.

Чому EURATEX важлива для України

EURATEX підтримує українську текстильну промисловість. EURATEX рішуче засуджує російську агресію. Україна пропонує цінні можливості пошуку постачальників для європейських брендів текстилю та одягу. 

Нещодавно європейська текстильна асоціація EURATEX запустила  ініціативу EU-Ukraine Textile Initiative (EUTI), яка спрямована на сприяння співпраці між європейськими та українськими текстильними компаніями.

EUTI пропонує єдиний контактний центр для українських компаній, які шукають підтримки та співпраці з партнерами з ЄС, і навпаки. Такий зв’язок – корисний, щоб узгодити попит і пропозицію (наприклад, є багато запитів на постачання тканин), мати можливість брати участь у державних закупівлях, налагоджувати  зв’язок між компаніями та пропонувати  підтримку.

Така послуга координується EURATEX у тісній співпраці з Українською асоціацією легкої промисловості «Укрлегпром».

Україна може відігравати важливу роль у європейському ланцюжку постачання текстилю та одягу. Ініціатива  ЄС  щодо призупинення мит на імпортовану продукцію з України також відкриє додаткові можливості.

«Підтримка текстильної промисловості – це наш спосіб допомогти народу України. Ми заохочуємо наших європейських членів підключатися до співпраці  через EUTI та розвивати стійке та стабільне партнерство», – прокоментував гендиректор EURATEX Дірк Вантігем.

Президентка-голова правління «Укрлегпром» Тетяна Ізовіт наголосила, що в Україні багато текстильних і швейних компаній, які мають досвід та кваліфікованих працівників;

«Вони вміють і бажають працювати з ЄС, але не мають  достатньо контактів, замовників  і постачальників. EUTI допоможе їм налагодити зв’язки», – додала Тетяна Ізовіт.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024