У червні пропозицій роботи в Україні стало на 67% більше – дослідження

10 Липня 2022, 16:29
Робота 749
Робота

У червні на одному з найбільших українських сайтів пошуку роботи Work.ua кількість пропозицій зросла на 67% – це вдвічі швидше, ніж вакансії зʼявлялися у травні.

Про це пише «Економічна правда».

Чверть цих пропозицій роботи сконцентрована в Київській області – 9 352 вакансії. Далі йде Львівська область (4 614 вакансії), за якою розташувалися Дніпропетровська, Одеська та Івано-Франківська області. При цьому найбільша динаміка відновлення спостерігається в Чернігівській, Одеській та Полтавській областях.

У червні серед роботодавців зберігається високий попит на фахівців з продажу, які безпосередньо впливають на розвиток бізнесу. Також найбільше шукали продавців-консультантів, бухгалтерів, водіїв та кухарів.

Надалі користуються попитом працівники у сфері обслуговування та продажах, також шукають робочі спеціальності та айтівців.

У work.ua констатують, що головна перевага, як це сталося з початком повномасштабного вторгнення, на боці роботодавців. Щодо конкуренції, вона особливо висока в центрі, на півночі та півдні країни, а найнижча – у західних областях.  

Щодо зарплат суттєвих змін не спостерігається, і від початку року середня медіана зарплат в Україні тримається на рівні 15 тисяч гривень. Зростання зарплат на рівні 10% відбулось у червні в категоріях охорони, HoReCa та туризму, що може бути пов'язано з початком сезону відпусток.

Найбільші зарплати традиційно у фахівців з ІТ-сфери: Net-програміст – 77 тисяч гривень, програміст Java – 60 тисяч гривень, back end програміст – 53 тисяч гривень, full stack програміст і python-програміст – по 50 тисяч гривень.

Найменша оплата праці за вакансіями: прибиральник тисяч гривень 7 тисяч гривень, посудомийник та педагог-організатор – по 8 тисяч гривень. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024