Волиняни сплатили чверть мільярда гривень військового збору на оборонні потреби

10 Липня 2022, 18:14
Військовий збір 700
Військовий збір

Упродовж першого півріччя 2022 року із доходів волинян до держбюджету сплатили 251 мільйон гривень військового збору.

Це на 27,5 відсотка більше проти аналогічного періоду торік, інформують Бізнес.Район волинські податківці.

Основне джерело надходжень військового збору – відрахування із легально виплаченої заробітної плати. Тому кожен волинянин, який має офіційне робоче місце, щомісяця долучається до фінансування української армії, – наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Оскільки на Волині буває позитивна динаміка надходжень військового збору, маємо підстави стверджувати про дотримання соціальних гарантій при оплаті праці більшістю волинських працедавців. Зберігаючи робочі місця та економічну активність, роботодавці дбають про інтереси держави та соціальний захист своїх працівників. 

Завдяки такій відповідальній позиції бізнесу країна навіть в умовах воєнного стану отримує кошти для фінансування оборонних заходів і соціальних виплат. Очевидно, що успішна протидія військовій агресії рф залежить, зокрема, від сумління кожного платника податків», – зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Податківці нагадують, що долучитися до фінансування національного війська можуть і повинні громадяни, котрі торік отримали доходи, але не сплатили з них податки.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024