На Волині з легальних доходів сплатили 3,4 мільярда гривень ПДФО

13 Липня 2022, 18:00
ПДФО 619
ПДФО

Упродовж першого півріччя 2022 року на Волині до бюджету сплатили майже 3,4 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб.

Зокрема, до держбюджету у звітному періоді надійшло 713 мільйонів гривень, а громади отримали майже 2,7 мільярда гривень ПДФО. Про це Бізнес.Район повідомили волинські податківці.

Загалом сума перерахованого з легальних доходів волинян ПДФО на 27,7 відсотка перевищує аналогічні надходження торік.

Цей позитив свідчить про відповідальну позицію бізнесу, представники якого у період воєнного стану дотримуються вимог закону та зберігають робочі місця, – констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Сталі бюджетні надходження – обов’язкова умова фінансової безпеки країни, яка протидіє військовій агресії. Оскільки податок на доходи фізичних осіб належить до бюджетоутворюючих для місцевих громад та є вагомою часткою у структурі надходжень держбюджету, важливо, щоб усі працедавці дотримувалися вимог податкового і трудового законодавства у взаємовідносинах із найманими особами», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Посадовець підкреслив, що податківці активно переконують представників бізнесу та громадян оформляти трудові відносини відповідно до вимог закону.

«Лише легальна праця наповнює бюджет, допомагаючи нашій країні на шляху до перемоги. Тому податкова служба активно співпрацює із Держпраці  у рамках інформаційної кампанії  «Виходь на світло!» з тим, щоб захистити інтереси найманих працівників та залучити до бюджету такі потрібні для країни кошти», – підкреслив Сергій Кондратюк.

Зокрема, у рамках кампанії «Виходь на світло!» ДПС надаватиме інформаційну підтримку щодо ознайомлення громадян з вимогами законодавства про офіційне оформлення найманої праці, спільно з Держпраці аналізуватиме виявлені порушення та працюватиме на їх упередження.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024