Закарпаття та Угорщина розробляють механізми активізації процесу працевлаштування ВПО

14 Липня 2022, 16:00
Працевлаштування ВПО 832
Працевлаштування ВПО

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита провів робочу зустріч з Державним секретарем Уряду Угорщини паном Міклошом Поні та Генеральним консулом Угорщини в Ужгороді Йожефом Бачкаі.

Про це інформує Віктор Микита у телеграмі.

На порядку денному – питання активізації двосторонньої співпраці за напрямками економіки прикордонних регіонів.

Державний секретар зазначив, що зараз в Угорщині офіційно працевлаштували від 70 до 100 тисяч українських вимушено переміщених осіб. Водночас близько 26 тисяч людей подали заявки на отримання статусу біженця, 95% з яких – уже розглянули й прийняли позитивне рішення.

«Україна та Угорщина мають однакову тенденцію щодо відсотка працевлаштованих ВПО. І сьогодні це надзвичайно низький показник. Люди не йдуть на роботу з різних причин, серед яких – намір повернутися додому, мігрувати з одного місця тимчасового проживання до іншого, стан здоров’я, відсутність кваліфікації тощо», – зауважив Віктор Микита.

Збільшити відсоток працевлаштованих – спільне завдання Закарпаття й Угорщини. Робочих місць вистачає як на Закарпатті, так і в області Саболч-Сатмар-Берег, котра межує з нами і де велика кількість українських ВПО. Саме тому обмін досвідом у питаннях активізації цих процесів надважливий.

Окремо під час зустрічі порушили питання релокації підприємств на Закарпаття та обговорили можливості виходу продукції, яка виробляється тут, на ринок Угорщини. Зараз ціни на угорські товари відчутно зросли, тож пошук нових постачальників якісної продукції за конкурентними цінами, зокрема з України, є нагальним питанням.

«Домовилися надалі комунікувати щодо низки питань. Готуємо пропозиції для наших угорських партнерів на розгляд та можливості їх практичної реалізації найближчим часом», – додав Віктор Микита.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024