На Волині перші вісімнадцять людей отримає мікрогранти на розвиток бізнесу

20 Липня 2022, 18:13
Отримання мікрогрантів 1854
Отримання мікрогрантів

З липня стартувала нова послуга — мікрогранти від урядової програми «єРобота». 

У першій хвилі проєкту заявку на участь подали 86 волинян, аби розпочати власну справу або розвивати наявний бізнес. Про це пише Волинський центр зайнятості.

З 1 липня діючі чи майбутні підприємці подали заявки та вже скоро отримають державне фінансування для підтримки своєї справи. Цією послугою на Волині скористалося 86 людей. Однак, 27 з них не пройшли перевірку у банку, а ще 25 заявок не відповідали порядку, а в одній був відсутній бізнес-план. Тож на фінальну співбесіду запросили 33 волинянина, які претендували на отримання коштів. Двоє з них не з’явилися, а відповідно. Комісія спілкувалася з 31 особою.

Працівники Волинського обласного центру зайнятості у онлайн форматі спілкувалися з людьми, які хочуть розвивати бізнес у нашому регіоні. Їх запитували про досвід, стратегічне бачення, наявність власних ресурсів тощо. До слова, мікрогрант видається за умов створення нових робочих місць.

У підсумку позитивні рішення прийняти по 18 заявникам. Остаточне рішення приймає Державна служба зайнятості. Окрім обласного центру заявки надходили з Ковельського, Володимирського, Горохівського та Ратнівського районів.

Якщо ж говорити про напрямки діяльності бізнесів, то вони доволі різні: роздрібна торгівля, виробництво металевих конструкцій, ресторанна діяльність, технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів, утеплення приміщень напиленням пінополіуретану, вантажний та автомобільний транспорт, загальна медична практика й перукарські послуги.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024