Аграрії можуть отримати до 7 мільйонів гривень на створення теплиць

30 Липня 2022, 14:17
Грант на теплиці 995
Грант на теплиці

В Україні підтримують аграріїв грантовою програмою з компенсації вартості теплиць. Підприємці можуть залучити до 7 мільйонів гривень, щоб збудувати легку модульну теплицю та розширити свій бізнес.

Про це інформує Міністерство економіки України.

Програма розрахована на аграріїв, які вирощують сільськогосподарські культури на власних або орендованих землях.

Учасниками можуть стати компанії, що не проводять підприємницької діяльності на тимчасово окупованих територіях та в рф, не належать до підсанкційних осіб, не є банкрутами та не мають заборгованостей перед державою.

Перша тисяча заявників отримує грант у розмірі 70% від вартості проєкту, а для наступних заяв державне співфінансування складає 50% вартості проєкту.

Також учасники можуть залучити кредитні кошти за програмою «5-7-9». Грант виділяють виключно на створення теплиці, закупівлю посівних матеріалів, добрив та обладнання.

Для участі підприємці мають діяти за таким алгоритмом:

  • Подати заявку, кошторис та проєкт теплиці через Портал Дія. Типовий проєкт можна завантажити тут.
  • Очікувати на перевірку документів банком та Міністерством аграрної політики та продовольства України.
  • Дочекатися рішення від Мінагрополітики щодо надання гранту та підписати договір з уповноваженим банком.
  • Відкрити окремий банківський рахунок, перерахувати на нього свою частку фінансування.
  • Отримати грант та використовувати кошти, подаючи до банку рахунки за постачання товарів і послуг, необхідних для ведення господарства.

Читайте також: Як отримати грант на створення власного бізнесу

В рамках програми учасник зобов’язаний встигнути реалізувати проєкт за 12 місяців, створивши 40 нових постійних та сезонних робочих місць. Протягом щонайменше трьох років підприємець має продовжувати діяльність у теплиці та сплачувати податки і збори.

Якщо умови гранту не виконані, то підприємець повертає різницю між фактично використаними бюджетними коштами й фактично сплаченими податками та зборами. У разі нецільового використання коштів учасником, він втрачає фінансову підтримку в рамках програми.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024