Майже 90 компаній розглядають можливість переїхати в Рівненську область

28 Липня 2022, 11:19
Говорили про релокацію 1093
Говорили про релокацію

37 підприємств уже перевезли обладнання на Рівненщину та працюють на новому місці. Ще майже 90 компаній розглядають можливість релокації своїх потужностей у наш регіон. Про це розповів заступник голови ОДА Сергій Гемберг під час прямого ефіру на «Українському радіо».

«Релоковані підприємства переїхали переважно з Харківської, Київської, Донецької та Миколаївської областей. Більшість із них розмістилися у Рівненському районі. Загалом цей процес має циклічний характер – у ті регіоні, де відносно спокійно, бізнес повертається. Якщо ж бойові дії тривають або є небезпека, то підприємці приймають важливі для себе рішення про переїзд. Значною проблемою є кадрове питання, адже непросто вивезти усіх працівників, а знайти заміну кваліфікованому спеціалісту не так швидко», - повідомив Сергій Гемберг.

Серед сфер діяльності релокованих підприємств – деревообробна та легка промисловість, виробництво меблів, ІТ-сфера, виробництво продуктів харчування, логістичні послуги, оптова та роздрібна торгівля.

«Рівненщина має переваги для релокації, - розповів Сергій Гемберг. - Головна – це фактор безпеки. Адже наша область достатньо віддалена від зони активних бойових дій. Також регіон має розвинену транспортну та соціальну інфраструктуру, вагомий виробничий, ресурсний, трудовий потенціал. По-третє, в ОВА є база даних ділянок та об’єктів нерухомості, які можна запропонувати. Ми приділяємо увагу кожному підприємцю, надаємо супровід за різними напрямами». 

За підтримки Проєкту USAID, створено платформу з релокації бізнесів https://restartbusiness.in.ua/. Цей інструмент дозволить всім українським підприємствам з територій, охоплених бойовими діями, оперативно отримати інформацію про об’єкти нерухомості, придатні для оренди або продажу.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024