За перше півріччя у місцевих бюджетах Закарпаття – 8,9 мільйона гривень туристичного збору

30 Липня 2022, 12:11
Туристичний збір 886
Туристичний збір

У січні-червні 2022 року до місцевого бюджету Закарпатської області сплатили 8,9 мільйона гривень туристичного збору.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, надходження збільшилися на 4,6 мільйона гривень. Про це повідомляє ДПС у Закарпатській області.

Туристичний збір справляється за рішенням територіальної громади про встановлення туристичного збору і де встановлені податкові агенти. Ставка туристичного збору встановлюється за кожну добу тимчасового розміщення особи в місцях проживання (ночівлі) у розмірі до 0,5 % – для внутрішнього туризму та до 5 % – для в’їзного туризму від розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.

Платники збору сплачують суму збору перед тимчасовим розміщенням у місцях проживання (ночівлі) податковим агентам, які справляють збір за ставками, у місцях справляння збору та з дотриманням інших вимог, визначених рішенням відповідної ради.

Податкові агенти перераховують збір за своїм місцезнаходженням щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк та відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, або авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця на підставі рішення відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024