Рівненська обласна влада залучає міжнародну підтримку для переселенців

30 Липня 2022, 15:31
Зустріч з Червоним Хрестом 902
Зустріч з Червоним Хрестом

Рівненщина – область, яка масово приймала переселенців. Натомість на сьогодні важливо підготувати місця, де вони проживають, до зими. Тим часом у питаннях допомоги людям, які змушені були тікати від війни, обласна влада співпрацює з міжнародними організаціями. 

Про це йдеться на сайті Рівненської ОДА.

 

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль та його заступники зустрілися з представниками Міжнародної Федерації Товариства Червоного Хреста України.

 

«Наша область – тиловий хаб для переселенців. На сьогодні на Рівненщині залишилися 50 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Звичайно, нам важливо їх прийняти, нагодувати, обігріти. Але при цьому необхідна і їх інтеграція в життя громад.  Насправді для Рівненщини утримання такої кількості людей, які змушені були тікати від війни, є значним навантаженням на бюджет і на населення. Адже їх утримання обходиться у 10 мільйонів гривень у день. Це значні кошти. Однак ми не опускаємо рук і шукаємо різні варіанти забезпечення переселенців. У тому числі, співпрацюючи з міжнародними організаціями», – пояснив Віталій Коваль.  

 

Також на сьогодні одним із важливих завдань є забезпечення альтернативним місцем проживання ВПО, які мешкають у закладах освіти області. Адже навчальний рік для школярів має розпочатися вчасно, резюмував перший заступник голови ОДА Сергій Подолін. Тож робота в цьому напрямі триває.

 

Тим часом у рамках зустрічі,  обласна влада разом із делегатом Міжнародної Федерації Товариства Червоного Хреста Марією-Паулою Панначчулі, головою напрямків підтримки українського Нацкомітету ЧХ Володимиром Руденком та головою обласної організації Марією Бєліковою домовилися про залучення фінансування на Рівненщину на такі потреби: 

  • ремонт, утеплення, модернізацію опалення місць компактного перебування ВПО; 
  • підготовку місць для розселення нових переселенців; 
  •  місць проживання ВПО ковдрами, обігрівачами, теплим одягом; 
  • закупівлю твердого палива; 
  • матеріальну допомогу для ВПО у винаймі житла на Рівненщині;
  • підтримку продуктами харчування та засобами гігієни.

 

Наступним кроком співпраці обласної влади та Міжнародної Федерації Товариства Червоного Хреста України стане визначення пріоритетів і напрацювання дорожньої карти щодо підготовки до зими місць проживання внутрішньо переміщених осіб. 

 

Крім того, Віталій Коваль звернути увагу на представників Червоного Хреста, що, допомагаючи ВПО, варто купувати продукти у локальних виробників. Адже це важлива підтримка для місцевого бізнесу.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024