U-LEAD: громада на Волині сприяє релокації бізнесу із небезпечних регіонів

02 Серпня 2022, 10:00
Релокація 1071
Релокація

Українські громади сприяють релокації бізнесу із небезпечних регіонів, де ведуться бойові дії. 

Про це йшлося під час онлайн-діалогу, організованого Програмою «U-LEAD з Європою» щодо відбудови українських громад.

Голова Нововолинської територіальної громади Борис Карпус також розповів, що бізнес, який хоче зареєструватися у громаді, отримує нульову ставку на ряд податків. Зокрема, на землю та різні орендні плати. Також, за його словами, щоб привернути увагу інвесторів, у Нововолинській громаді зробили перелік з усіма вільними місцями для розміщення бізнесу, зокрема офісів, виробничих підприємств.

Крім того, у Нововолинській громаді потенційним інвесторам пропонують своєрідні «бізнес-тури»

«У разі, якщо до нас хоче зайти інвестор, він заповнює анкету, де вказує, які дані він потребує... Відповідно, ми, враховуючи їхні запити, розробляємо під кожного бізнес-тур і об'їжджаємо з ними конкретно під проєкти виробничу площу чи будь-що, що потрібно підприємству. І паралельно історія з підключенням газу, світла, з усім, що треба людям, каналізацією — ми вже на місці реагуємо та організовуємо», — повідомив Карпус.

Він звернув увагу, що у Нововолинській громаді вже наступного року очікують до 500 додатково найманих працівників в індустріальному парку:

«Ми змінили концепцію індустріального парку. Оголосили конкурс на управляючу кампанію і єдині у Волинській області оголосили цей конкурс. Управляюча компанія зводить, управляє цією територією, інвестиціями і далі до неї приходить, вже безпосередньо, наймана частина, підприємці і вже створюють там собі бізнес. До наступного року ми очікуємо до 500 додатково найманих працівників».

 Голова Нововолинська наголосив і на тому, що громада і будь-яка команда сьогодні має бути гнучкою, підлаштовуватися під обставини та, за потреби, переходити від конкретної спеціалізації до мультизадачності.

Заступник директора європейської програми підтримки українського підприємництва EU4Business Ніклас Руфер розповів, що програма допомагає малому та середньому українському бізнесу, адже важливо, щоб підприємці продовжували працювати та сприяли українській економіці.

«Потужні бізнеси та підприємства треба зберегти, творчу та високотехнологічну галузь треба залишити, щоб вони продовжували працювати та сплачувати податки», — зауважив він.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024